گازپروم، غول انرژی روسیه و شرکت ملی نفت ایران، روز گذشته تفاهمنامه بزرگترین سرمایهگذاری خارجی در تاریخ صنعت نفت ایران را همزمان با سفر رئیس جمهوری روسیه به ایران امضا کردند؛ تفاهمنامهای که همگان بر پیگیری و به سرانجام رساندن آن تا انتها تاکید دارند.
رئیسجمهوری در نشست مطبوعاتی مشترک با همتای ترکیهای خود گفت: قراردادی که ۲۵ سال پیش با ترکیه برای انتقال گاز امضا شده است باید تمدید شود و شکل وسیعتری بهخود بگیرد.
رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی گفت: ایران و روسیه میتوانند در حوزههای صنعتی از جمله صنایع نفت، گاز و پتروشیمی همکاری و هماهنگی نزدیکی داشته باشند.
یک کارشناس حوزه انرژی و قفقاز گفت: علاوه بر مباحث مربوط به رژیم حقوقی خزر باتوجه به شرایط بحرانی منطقه و ظهور طالبان، داعش، جنگ اوکراین، قرهباغ و اختلافات منطقهای توجهات بیشتر به خاورمیانه معطوف شده ضمن اینکه مباحث هستهای ایران هم مزید بر علت شده که به مباحث انرژی خزر کمتر پرداخته شده و این فرصتی شده کشورهای منطقه مثل ترکمنستان، روسیه و آذربایجان ...
عضو هیات مدیره انجمن ملی پلیمر در پاسخ به ایلنا درباره حضور روسیه در بازارهای ایران و دامپینگ قیمتی گفت: روسیه ممکن است در حوزه مواد اولیه در برخی بازارها با ما رقابت کند، یعنی اوره، آمونیاک و متانول را با قیمت پایین تری عرضه کند اما در مورد مصنوعات در بازارهای هدف ما نقشی ندارد.
یک کارشناس حوزه انرژی گفت: ما باید با سازمانهای منطقهای همسو باشیم، مثلا تا زمانی که مسدود هستیم و نتوانیم سوئیفت را حل کنیم و جابجایی پول داشته باشیم، هیچ معاملهای نمیتوانیم انجام دهیم. بنابراین باید مسائل را در یک پکیج ملی نگاه کنیم و آن هم تعامل با دنیا و حل مشکلات کشور با حفظ اقتدار و عزت ملی است.
طبق محاسبات، بی تفاوتی دولت قبل در تعامل با چینیها موجب شد همکاری این کشور با ایران برای دور زدن تحریم نفتی آمریکا در دوره دوم تحریمها کاهش یابد و عدمالنفع 20 میلیارد دلاری نصیب کشور شود.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: ایران آمادگی دارد برای حمایت از سرمایهگذاریهای دولت و بخش خصوصی روسیه در حوزههای تخصصی نفت، گاز و پتروشیمی با این کشور همکاری کند.
رییس اتاق مشترک بازرگانی هرات و خراسان رضوی گفت: بیش از ۷۰ درصد بنزین مصرفی افغانستان از گذرگاههای مرزی ایران وارد می شود که بخش عمده این واردات از گذرگاه دوغارون- اسلام قلعه انجام می شود.
مدیر عامل اسبق شرکت ملی نفت ایران گفت: اگر معاملات نفت را در سطح قیمتهای 60 تا 70 دلار قبلی در نظر بگیریم اکنون با توجه به اینکه قیمتها به بالای 100 دلار رسیده چند دلار تخفیف بیشتر منطقی است، در واقع هیچکس آن را رد نمیکند، قطعا برای گرفتن 30 دلار اضافهقیمت؛ چند دلار تخفیف به ضرر کشور هم نیست و با توجه به رقابتی که وجود دارد، منطقی و توجیهپذیر ...
اوپک در جدیدترین برآورد خود اعلام کرد ذخایر اثبات شده نفت ایران در سال 2021 به 208 میلیارد و 600 میلیون بشکه رسیده است و ایران همچنان سومین مالک بزرگ ذخایر نفت در جهان است.
ایران که در جایگاه هشتم قرار دارد، بیشترین افزایش سالانه تولید نفت را به ثبت رسانده است، به گونهای که عرضه آن در سال ۲۰۲۱ با ۱۷.۴ درصد افزایش به ۳ میلیون و ۶۲۰ هزار بشکه در روز رسید، این در حالی است که این رقم در سال ۲۰۲۰ معادل ۳ میلیون و ۸۴ هزار بشکه بوده است.